VERONOVE brengt uitgebreid gamma mozaïeksteentjes geïnspireerd op reizen

Mozaïek, tijdloze muze

Wat hebben de Sagrada Familia, het Alhambra en Pompeï gemeen? Inderdaad, mozaïek of, vrij vertaald, tegelscherven. Sinds de Romeinen deze techniek gebruikten om hun vloeren te verfraaien, is dit vierkantje niet meer weg te denken uit het architectuuruniversum. Het bescheiden mozaïekje tovert sinds jaar en dag esthetisch geluk in de fraaiste gebouwen over de hele wereld. Hoogtepunten heeft dit kleine maar dappere tegeltje ook in ons land al meermaals gekend. Denk maar aan de interieurs van de jaren 50 en 60. En omdat alle goede tendensen terugkomen, maakt ook deze interessante tegelfamilie haar comeback. Mozaïek is opnieuw bijzonder hip en slaat vandaag een nieuwe weg in. Bij VERONOVE komt u er alles over te weten. Perfect voor tijdens jouw “stay-cation”!

De Italianen vonden de mozaïek uit,
misschien ook de Vespa-mozaïek? 

Zo mooi-zaïek uit Venetië

Mozaïek wordt ook wel “tesserae” genoemd, het Latijnse woord voor vierkant. Een klein vierkantje is dan ook de grootste gemene deler van alle mozaïektoepassingen. Hoewel bijna elk materiaal bruikbaar is voor het produceren van mozaïek, wordt dit geliefde tegeltje meestal vervaardigd uit hardere materiaalsoorten zoals smalti, glas, glasdruppels, ongeglazuurd en geglazuurd keramiek, marmer, steen of zelfs kiezelsteentjes. Heel wat glas voor mozaïek komt uit Venetië. En de duurste mozaïekjes worden gemaakt uit glas van het eiland Murano.

Eviva Espania 

In de voetsporen van Gaudi blijft het Spaanse mozaïek hoge toppen scheren. In het land van “oude trots en romantiek” vindt u vandaag een ruime waaier aan muurdecoraties terug. Een breed kleurenspectrum en een uitgebreide keuze in formaten bezorgen het Spaanse mozaïektegeltje al snel de status van populair (tegel) “stuk”. Als een ware kameleon, biedt deze mozaïek eindeloze afwerkingsmogelijkheden. Met een beetje creativiteit is een uniek en oogstrelend design nooit veraf. Niet verwonderlijk dat grote hotelketens en luxevilla’s steeds vaker het mozaïekpad bewandelen.

Eigen-aardig mozaïek uit La Douce France

Ooit gehoord van terracottamozaïek? Het zijn authentieke minitegeltjes in terracotta of gebakken klei. Ze toveren een ruimte om in de zonovergoten sfeer van het Zuiden. Zeker wanneer u ze combineert met materialen in dezelfde stijl, zoals terracotta wasbakjes. Want ook dat vind je bij Veronove! Het aanbod terracottamozaïekjes is ongelimiteerd.
U vindt ze in alle kleuren van de Grand Canyon-regenboog: beige, bruin, roest, rood,… Met terracottategeltjes in huis, hoeft u uw vakantiegevoel niet langer over de grens te zoeken.

Mozaïekdecoraties met smaak

Mozaïek kan je op allerlei manieren gebruiken. Uiteraard kan je er een hele. ruimte mee vullen. Daarnaast zijn er echter nog talrijke andere manieren om je mozaïekkeuze optimaal tot haar recht te laten komen. VERONOVE geeft je graag enkele oogstrelende mozaïektips.

Boorden en stroken
Werk met stroken. Maak een verticale strook van 1 netje breed langs je douchestang of je bad. Je kan ook horizontaal aan de slag. Dit heeft geeft een verruimend effect rond bijvoorbeeld je hangtoilet en wasbakje.

Tapijt
Heel authentiek is het mozaïektapijt. Je kan deze creatie zowel binnen als buiten uitwerken, denk maar aan een “tapijtje” in de badkamer of zelfs, waarom niet, een “tapijtvloer” op jouw buitenterras. Het geeft een prachtig effect.

Ruimtevullend 
Vul de ruimtes, tussen bijvoorbeeld je keukenkasten, met een bijpassend mozaïeklandschap.
Het laat je meubilair helemaal tot haar recht komen.

Vrijstaand muurtje
Maak een mozaïekmuurtje achter je inloopdouche, bad of badkamermeubel. Het brengt een extra accent in je wasruimte.

Origineel uit de tegelhoek

Breng zelf een bezoekje aan VERONOVE en ontdek er de ruime collectie mozaïekjes uit alle hoeken van de wereld. Dankzij het uitgebreide aanbod, ligt de mozaïekwereld aan uw voeten. Wees creatief en stel zelf uw droompatroon samen. Laat u inspireren door verfijnde creaties uit het Oosten of door zuiders tegeltemperament en hou tegelijkertijd uw budget in het oog. De mozaïekjes die u bij VERONOVE vindt zijn namelijk bijzonder vriendelijk geprijsd. En dankzij de originaliteit van uw mozaïekkunst, maakt u binnenkort wellicht uw eigen oogverblindende “Sagrada Familia” thuis.

Waarom Veronove

Groot assortiment en unieke collectie

Rechtstreekse import = 30% goedkoper

Professioneel en creatief advies

Gemakkelijk bereikbaar

Flexibel in keuzewijzigingen en omruilingen*

(inter)Nationale leveringsdienst

Stockage tot 1 jaar, gratis*

Onze showrooms zijn een belevenis

*mits afspraak